سکته مغزی عارضهای بسیار جدی است که حدود یک چهارم از افراد بالای ۲۵ سال جهان آن را تجربه میکنند. قهرمانهای زندگی بیش از دیگران در معرض سکته مغزی قرار دارند، با این حال هر فردی در هر سنی، حتی کودکان نیز میتوانند به این عارضه مهلک دچار شوند. عواملی که خطر ابتلا به سکتهی مغزی را بالا میبرند عبارتند از: فشار خون بالا، کلسترول بالا، تنگی عروق، دیابت، بیماریهای قلبی، مصرف دخانیات، مصرف بیش از اندازه نوشیدنیهای الکلی، بیتحرکی، چاقی و مصرف قرصهای ضدبارداری.
بسیار معمول است که افراد پس از سکته مغزی در کنترل مثانه و یا روده خود دچار مشکل شوند. در واقع تحقیقات نشان میدهد نیمی از افرادی که به دلیل سکته مغزی در بیمارستان بستری شدهاند، کنترل مثانه خود را از دست میدهند و دچار بیاختیاری ادرار میشود. به طور کلی بازگرداندن کنترل مثانه میتواند زمانبر باشد اما راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانیم برای مدیریت چنین شرایطی انجام دهیم تا روحیه و سلامتی خود را بهبود ببخشیم.
دلایل متفاوتی وجود دارد که ممکن است باعث بروز بیاختیاری ادرار پس از سکته مغزی شود:
در صورتی که فرد پس از تجربه سکته مغزی از محیط اطرافش آگاه نباشد و نتواند هوشیاری خود را بازیابد به بیاختیاری ادرار مبتلا خواهد شد. همچنین سکته مغزی میتواند روی قسمتی از مغز اثر بگذارد که مثانه و یا روده را کنترل میکند و همین امر منجر به تجربه بیاختیاری ادرار شود.
علاوه بر موارد بالا، اگر فرد پس از سکته مغزی در راه رفتن یا حرکت کردن مشکل پیدا کند یا برای رسیدن به سرویس بهداشتی به کمک نیاز داشته باشد، این شرایط میتواند منجر به دفع ناخواسته ادرار و بروز نشتی ادرار پیش از رسیدن به سرویس بهداشتی شود. به خاطر داشته باشیم در افراد مبتلا به بیاختیاری ادرار، تلاشهایی مانند دویدن برای سریعتر رسیدن به سرویس بهداشتی به دلیل فشار اضافهای که به بدن وارد میکند میتواند کنترل ادرار را دشوارتر کرده و نشتی ادرار را تشدید کند.
مصرف برخی از داروها از جمله داروهایی که معمولاً پس از سکته مغزی تجویز میشوند، میتواند بر کنترل مثانه یا روده تأثیر بگذارند. به عنوان مثال دارویی به نام دیورتیک که برای کاهش فشار خون مصرف میشود، میتواند بر کنترل مثانه تأثیر بگذارند.
اگر چه درمانی قطعی برای عارضه بیاختیاری ادرار پس از سکته مغزی وجود ندارد اما با استفاده از راهکارهای کنترلی میتوان این عارضه را به حد خوبی مدیرت کرد. در ادامه به برخی از کارآمدترین راهکارهای کنترلی بیاختیاری ادرار پرداختهایم:
استفاده از پوشینه شورتی ایزیلایف یکی از راهکارهای کارا برای مدیریت بیاختیاری ادرار است که به ما در مسیر حفظ سرزندگی کمک شایانی میکند. پوشینههای شورتی ایزیلایف با طراحی خاص و آناتومیک از روی لباس غیرقابل رویت بوده و مشابه لباس زیر است. ما میتوانیم به راحتی و بدون هیچگونه خجالتی از ایزی لایف شورتی استفاده کنیم، علاوه بر این، جذب این محصول بالا بوده و به خوبی از نشتی ادارار جلوگیری میکند. همچنین تعویض پوشینه شورتی به وسیله پاره کردن دوخت کناری پوشینه و به راحتی صورت میگیرد.
هر بیماری، روند مخصوص به خودش را برای دستیابی به سلامت کامل یا نسبی دارد. در طی این مسیر ما باید تمام تلاش خود را برای از سر گرفتن عادات روزمره خود و تجربه سرزندگی داشته باشیم. سکته مغزی نیز میتواند تاثیرات متفاوتی بر زندگی ما بگذارد که بیاختیاری ادرار یکی از این تاثیرات است. ما میتوانیم برای کنترل و بهبود عارضه بیاختیاری ادرار راهکارهای مختلفی را پیش بگیریم و مسیر بهبودی را برای خود یا عزیزنمان هموارتر کنیم. برای مطالعه بیشتر درباره یکی از کارآمدترین روشها برای مدیریت این عارضه یعنی پوشینههای شورتی به مقاله چرا پوشینه شورتی ایزیلایف انتخاب مناسبی برای کنترل بیاختیاری ادرار است؟ در وبسایت ایزی لایف مراجعه کنید.
نظرات کاربران